Туристически (trekking/hiking) обувки в София

Дойде време да оставя летните маратонки и да взема нещо водоустойчиво за снега отвън. Обувките които си бях купил, туристическа висока обувка на Runners (за 42 лв) са здрави, за разлика от моите крака - след 15-на носения в града ми разраниха и двата крака. Мисля това да не се повтаря и да си взема свестни обувки.

Ето малко информация за магазините в София, за които намерих информация и обиколих.
- стената, , отпадна от моята статистика заради прекалено скъпите стоки там. +-300 за обувки не ми се дават;
- спорт депо, , цени 200 до 350 лева; имаше Lowa, Jack Wolfskin (произведени в Vietnam), Lofanda (?)
- Red Rock, , основно Aku (казаха че са италиански правени в Румъния), NetWalk, La Sportiva; цени от 100 до 300;
- магазин SOLO в Лозенец, нямат сайт, но отдолу съм дал как може да ги намерите, основно Aku (казаха че са италиански правени в България); цени от 50 до 300;
- R-Sport, София, Зона Б18, ул. Одрин № 146-148, http://noviobuvki.com/
- Ташев, Имат и обувки на LOMER и DACHSTEIN: tashev.bg
- ekipirovka.com - Предлагат марките Mammut / Raichle, Vasque, Five Ten
- eshop-gorgona.com - Lytos, Head, Trezeta, La Sportiva, Salomon, FiveTen, Asolo, Wild Side
- alpinsport-bg.com - имат MERRELL, DOLOMITE, цени 100 до 400 лв., адрес ж.к. Гео Милев,
- Adventure Sport - Определено печелят наградата за най-ЛОШО поддържан сайт (който вече не работи - http://www.adventuresport-bg.com/). Информация за някои обувки липсва напълно(?), точно като на битака. За тези при които има, номерацията на някои е по UK стандарт, на някои не пише дали е UK или USA номерация, сайт правен за Ванга? Има разминаване в модели (и номера) които го има на сайта и такива които реално ги има в магазина. Марки Salewa и Asolo. Адрес София, бул. "Черни връх".
- yakobg.com - HI-TEC, MAGNUM, ceна от 100 до 400 лв.
- alpibg.com, 90 до 1000 лв, марки Crispi, Millet, Lytos
- extreme-bg.com - София, бул. "Кн. Ал. Дондуков", цени от 90 до 400 лева, много видове марки
- namaste-bg.com - цени от 170 до 400 лева, La Sportiva
-
- Метро, Runners и Swedish ???? (на които им пише че са Made in China), 40 до 90;

За моделите в Метро - задната част на обувката, над петата им е от не много твърда, но не и много мека материя. При носене от права тази част може да се деформира до вълнообразна, което значи че ви притиска крака. Ако е мека, например естествена кожа, това няма да е проблем, предполагам. Ако е много твърда, няма да може да се огъне. Ако обаче е с междинна твърдина, (напр. при натиск с палец се вдлъбва макар и леко), S образната подутина от деформацията ще почне да разранява крака. Това ми се случи на мен - и на двата крака. Последните 7, 8 години това са единствените обувки които ме разраняват, при положение, че обикновено нося евтини, така че проблема едва ли е в моите крака.

За магазин SOLO в Лозенец. Точният адрес е ул. Кръстьо Сарафов 26, на ъгъла с ул. Света Гора. Сградата е на жилищна кооперация. Влиза се от към Света Гора. Вратата на кооперацията би трябвало да е отключена. След като влезете, продължете 4-5 метра направо (слиза се 2 стъпала надолу) и ще се озовете пред бяла врата на апартамент. Над звънеца има малко листче с надпис "Раници". Разполага и със ски и сноуборд екипировка (текстил). Обявеното работно време беше: 11.00 - 19.30 (моля проверете), всеки ден без събота и неделя.
Тел.: 02 8667518 и GSM 0888-138-188

Като цяло предпочитам да си взема немаркови обувки, защото с води че в България огромна част от марковите са фалшификати. Тези дни ще пиша до какво съм си взел и дали съм доволен.
Вие може да допълвате с коментари.

Comments

  1. мерси, много полезно

    ReplyDelete
  2. какви си взе?

    ReplyDelete
  3. Vasque от магазина на ул. Шипка 5, с борд, с Gore-tex но без Vibram. Общо взето съм доволен, използвам ги за снеговете (това са ми най-зимните обувки) и не са пропуснали. Бяха на промоция 140 лв

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Аптеки в София приготвящи лекарства по рецепти

Полигони в София

Активиране на българска фонетична клавиатура при Android телефони