Friday, October 19, 2012

Бисери на интервюта

Селекция от забавни отговори и ситуации по време на интервю:

* А вие защо не ме попитахте какви са плановете ми за развитие?

* Имате ли опит в писане извън университета? - Да, надписвала съм картички.

* Коя е любимата ви рубрика от сайта ни? - Не знам, не съм го разгледал още. Как да го намеря?

* Какво ви привлича в тази професия? - Нищо специално, просто пробвам навсякъде.

* Искам да ви призная, че всичко в CV-то ми е художествена измислица и го направих за кеф в свободното си време.

* Защо избрахте да кандидатствате точно в нашата телевизия (криминален ТВ канал), а не в някоя друга? - Всички обичат да гледат кръв и насилие, но не всички си го признават. Мен обаче не ме е срам да си призная.

* Какви източници на информация ползвате? - Вас това какво ви интересува?

* От мотивационното писмо: "Изгарям от желание да започна стаж при вас – да правя кафе на шефовете и копия на документи!"

* След края на интервюто, кандидатът към интервюиращата сужителка: Дали не може да излезем някоя вечер заедно?
   
* Обаждане от отпаднал на втори кръг кандидат : "Само едно нещо искам да попитам. Не ме взехте, защото си търсите жена, нали? Аз видях - всички там сте жени!"

* Какви са вашите очаквания от работата? - Да имам много свободно време.

* Винаги съм се смятала за много креативна. - Защо? - Ами не знам, просто така си се чувствам.

* Кандидат за работа, който е режисьор в известно студио, продуциращо поп-фолк клипове: - Защо искате да напуснете студиото? - Ожених се и жена ми ми забранява да работя повече там, защото има много изкушения.

* От мотивационно писмо: "Търся неформална работна атмосфера и освободени отношения между колегите".

* На интервю за работа (двете интервюиращи са в напреднала бременност). Имате ли някакви въпроси към нас? - Да, след колко време мога да очаквам да забременея във вашата компания?
Въпросът, който кандидатката иска да зададе всъщност завършва с "да получа повишение на заплатата".

* Една година след неуспешно интервю за работа се получава писмо от кандидата: "Здравейте, как сте в компанията X? Аз само проверявам дали случайно не сте размислили и решили да ме наемете. Да знаете, че чакам да си промените мнението."

* Студио за красота в Търговище, преди две години. Младо момиче, току-що извадило кетап за маникюристка е получила шанс да работи за лятото. Маникюра, обаче, видно не и се отдава, а и желанието нещо се е изпарило в жегата само след няколко дни. Управителя вижда това и я привиква на разговор. Пита я, според самата нея, какво в работата може да прави най-добре. Момичето се замисля за две секунди и отговаря: "Ами.. най-добре мога да правя... прически и сфирки".

* Малък офис в апартамент, но все пак офис - кандидатът влиза и пита "Да се събуя ли?"

* Интервюираме за мениджър проекти. На стандартен въпрос, защо избрахте да кандидатствате в нашата компания - "Ами много ми е близо до вкъщи, ще мога да си поспивам и няма да се налага да си сменям квартирата ако ме вземете"

* Кандидат идва от друг град за интервю при мен. От уважение и елементарна култура след "Добре дошли" му благодаря, че е пропътувал пътя и е инвестирал време и средства в идването на срещата ни. Той ми отговаря "А, аз имах друга работа тук - не се мислете за специална!"

Източник - karieri.bg

No comments:

Post a Comment