Аркада 22 ООД - кой е този работодател

Аркада 22 е фирма, известна със своите обяви в jobs.bg отновно за подбор на IT кадри и програмисти. Във профила на позициите пише:

    Фирма/Организация директно търсеща служители.

Ако разгледаме официалния сайт на Аркада, ще забележим че сферата на фирмата няма нищо общо с IT бизнеса, а се занимава с метални изделия (метални конструкции и елементи) и окомплектовка за строително, монтажни работи и складова база. Никъде не се споменават програмни продукти???


Сайта на компанията е изграден някъде 2011 година, така че не може да се каже ще информацията в него е стара и непълна.

По информация в мрежата, зад Аркада 22 се крие агенция за подбор на персонал. Каква е причината за чуждата самоличност и не невярното съдържание в обявите ("Фирма/Организация директно търсеща служители."), нямам представа. Със сигурност това не прави добро впечатление.

Лично аз съм пускал СиВи-та на тази организация, като профила споменат в обявата е бил много блъзък до този който имам (имах тогава). Ни вест, ни кост от тях. Има възможност това да бъде действие на фирмата за анализ на пазара на труда във София, проучвания поръчани от клиенти на фирмата.

Аз лично писах на администратора на bgrabotodatel да вкара тази фирма в списъка за обсъждане, за да се се видят някакви коментари за нея. Никакъв отговор, несериозна работа... Да беше отговорил поне с едно "Няма"... И така се зароди идеята в мен да опиша моите знания за нея и да чуя коментарите на други относно това.

Ако имате друга информация относно Аркада-22, моля да я споделите като коментар.

Comments

  1. Аз лично не давам данните си на такива съмнителни компании но определено би трябвало да има повече контрол за подобни "фантоми".

    Компанията не фигурира като администратор на лични данни и не знам защо jobs.bg например ги допускат да публикуват постоянно обяви?! Какво прави комислията за защита на личните данни в случая?

    ReplyDelete
  2. Единия от съдружниците на Аркада 22 е съдружник и в ДЖОБ СПЕЙС ООД (jobspace.bg)...

    ReplyDelete
  3. Не виждам нещо нередно. Реално, ако нещо не ми харесва, я обява, я работодател, просто не пускам CV и това е. С други думи не търся под вола теле.... Разбира се, не защитавам никого, идеята ми е че всеки може да пуска в нета какво си ще...

    ReplyDelete
  4. нередното е:

    1. лъжата: обявата за работа не е обява за работа;
    2. събирането на лични данни: моята цел е да предоставя данните си на евентуален работодател, а не на "всеки които пуска в нета каквото си ще"

    ReplyDelete
  5. Радвам се, че виждам този пост. Аз кандидатствам за QA в тази фирма от поне 3 години и нямам ни вест ни нищо от тях. Явно част от обявите за работа в сайтовете са фалшиви и не разбирам защо изобщо ги публикуват има и други разни фирмички, които непрекъснато търсят кадри. Това са скапани работодатели като отидете при тях и само ядове ще берете. Или пък разни фирми с офиси на Витоша дето човек не може да отиде с нормален транспорт. И скапани колеги дето само мълчат насреща ти все едно не съществуваш.

    ReplyDelete
  6. За пример мога да посоча Скейл Фокус АД, Фолио 3, Internovus.

    ReplyDelete
  7. Разкажи за тия 3 фирми. Аз работих за кратко в една от тях.

    ReplyDelete
  8. Някой може ли да даде повече информация за Скейл Фокус АД?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Аптеки в София приготвящи лекарства по рецепти

Полигони в София

Активиране на българска фонетична клавиатура при Android телефони