Tuesday, May 20, 2014

Черен списък на брокерите на имоти

Тук ще въведа въведа информация за агенциите и хората, които пускат некоректни, невярни и/или неактуални обяви за имоти - за наеми и за продажби.

Може да допълвате в коментарите под статията (включително постъпката на брокера както и неговите имена).

Отделно може да погледнете и Белия списък на брокерите и агенциите.

ТопРенталсСофия / ТопРенталс София

0876336277, 0877464262
Адрес на фирмата: град София, Младост 1, бл 56, вх. 1, ет 11
Провинение: в сайт за имоти е пусната обява за апартамент. На обявата съм звънял (бях намерил директно собственика от друг сайт) и се оказа че апартамента е нает. Тази агенция беше пуснала обявата 20 дни след отдаването на апартамента. Даже не са си направили труда да звъннат на собственика и да го питат дали е свободен. Цената в тяхната обява беше различна от оповестената от собственика. (Собственика каза, че апартамента е нает 1 ден след като е пуснал обявата)


Верхилио Пропъртис / Vergilio Properties   

Мартин Иванов
0887 374 363 (0887374363 / 0887 37 43 63)
Адрес: Бул Александър Малинов 52, София
Провинение: публикуват се обяви на една година и това не е единичен случай; Само за 2 столични квартала "фирмата" има публикувани 200+ обяви. При обаждане се почват стандартните лъжи за конкретната оферта. В обявите на фирмата липсват стандартните маркери за оказване на нереални обяви.


Имотико / Imotiko

Адрес: град София, ж.к. Дружба 1, бл. 84
Офис телефони: 0886135547 , 02 4278203
Телефон: 0886135547
Провинение: Пускат и държат обяви на вече отдадени апартаменти. Понякога коригират цената нагоре (от тази на собствениците). Имотите са от тези на най-вървежна цена, така че въпреки позвъняванията за тях, не премахват фалшивите обяви.Имат сайт, където има още по-съмнителни обяви.

Милениум Груп

http://milleniumiztok.imot.bg
Адрес: град София, ул. Българска Морава 97
Тел.: 0882912222
0884 505 916, 0884505916
www.millenium-homes.net
Провинение: Пускат и държат обяви на вече отдадени апартаменти.

HomesRental

гр. София 1712 район р-н Младост ж.к. Младост 3, бл. 373, вх. 6, ап. 23
София
Телефон     0893764466
Антон Цветанов
Провинение: пуска реални обяви но изтекли преди значително време. Цената на обявите е занижена спрямо цената на истинската обява. Нагло, а?

Амарис Риъл Естейт

Адрес:     обл.София, гр. София, ул. ”Софийски герой”
0893289960
0893289897
Провинения: Фалшиви обяви в стил: "Ама апартамента се отдава краткосрочно. Все още ли искате оглед? Да? Ще ви се обадим" и разбира се не се обаждат.

Перфект Риъл Естейт

Гр.София бул.България 180
Стефания Петрова
Телефон     0884260247
Провинение: Не се надявайте да ви вдигнат на посочения телефон. Включва се телефонен секретар и толкова. Съмнително хубави обяви седят с месеци???

crosspointrea     crosspointrea
   

Агенция Crosspoint

гр. София, ул. "Виктор Григорович" 38
С представител:
Ади Кирова
Телефон     0897279575
снимка
Провинение: Тази агенция държи рекорда по обяви, към дата на редакция на статията 1118 активни оферти (само за наем). Кажете ми вие, има ли фалшиви в тази агенция?

Нора естейт / Nora Estate

София, ул. Гурко 25А ап.2


Христо Стоянов - 0988 38 55 40 / 0888 061 392
 
Провинение 1: Публикувана обява за София се оказва че е за Варна. Христо каза, че така ще си остане, а няма да я трие. Защо?
И друго, в обявата за варненския апартамент, пише че е близо до метрото. Явно и във Варна имат метро отдавна...
Провинение 2: Във самата обява пише че всичките им обяви са реални. Е, може, но се оказва че са реални за някои друг град... или държава... :)
Бисер №1 от Христо Стоянов: "Хора, които искат снимки не търсят жилище, те правят проучване на пазара". Моя коментар към това е: "Хора, които искат снимки, си ценят времето, както и времето на посредниците."
Бисер №2 от Христо Стоянов: "Не работим със снимки". Tогава защо качвате снимки в обявите си, г-н Брокер!


РЕНТ А ХОУМ / Rent a Home

Адрес: град София, гр.София жк.Люлин - 3 бл 8 , 0877877899
Представлявана от: Гергана Станилова Петрова
Провинение на Рена-а-хоум: Звъня за конкретен апартамент на датата Х. Имало есе още наематели и огледи не можело да се правят сега, а чак след 2 седмици. След 2 седмици наемателите искали още малко време отсточка - и огледи не можело да се оправят все още. 3 седмици след датата Х хазяина бил отишъл на почивка и трябвало той да се върне. . Месец след датата Х още не може човек да се дореди до апартамента. Е, сега видях че обявата е свалена. Кажете ми сега че това не е фалшива обява! Защо се пусна обява 14 дни преди да могат да се правят огледи, а не 2, 3, 4 дни? Да си съберат хора? Ами че доста от "събраните" хора за тези 14 дни ще са си намерили апартамент. Обичате ли да ви правят на будали?

ГЛАРУС / Ваня Димитрова

Фирма за недвижими имоти Гларус.
тел. 0988716073
Ваня пуска обяви през агенцията си, но ги маркира като "частни обяви".

Кредо Консултинг

Представлявана от: Анна Митева
Телефони: 02-418-05-01, 0879-60-38-00, 0897-209-909
Въвеждат обяви без да се е чула със собствениците на имота. Въпросната обява не е прозвънена около 1 година. Смях...

Брик Пропъртис / Brick properties

Многобройни коментари за некорекно отношение от страна на агенцията са дадени като коментари под тази статия.

БНР извършва две разследвания по случаи, за които може да научите тук:
1. http://bnr.bg/post/100859332/brokerskata-shema-koito-oshtetava-kandidat-naemateli-prodaljava
2. http://bnr.bg/horizont/post/100840017/brokeri-izmami-imoti
Професионализма на агенцията е поставен под съмнение, и защото, както се споменава в коментарите към едната статия на БНР, "в депозитната разписка никъде не е записано, че агенцията се задължава да осигури въпросния имот в някакъв срок."

Подобни статии:

fakti.bg: imot.bg премахва от сайта си некоректни агенции
money.bg: Ето как ви лъжат с фалшиви обяви за имоти

16 comments:

 1. Да добавим още към черния списък с менте имотни агенции:

  Skailer: Пускат десетки обяви на ден с крадени снимки на супер апартаменти на смешни цени. За всички обяви отговаря един човек, който може би се телепортира.

  Castle Real Estate: същата работа.

  Delta Homes: какво да кажа? Чопнали са логото на Delta Airlines.

  Александър Имоти ЕООД - прилича на истинска агенция, но пускат фалшиви обяви за зарибявка.

  Повечето "фирмички" даже ги няма в търговския регистър.

  ReplyDelete
 2. Експрес Дом Консулт - доста мъжествената Лили Вардарова се интересува дали сте на зор и ако не сте, повече не ви търси. Ако пък настоявате, оказва се, че собствениците на имота, от който се интересувате, са заминали на море.

  ReplyDelete
 3. Брик Пропъртис - не ви оставят на мира, постоянно предлагат жилища, които НЕ отговарят на поставените изисквания, като най-често цената е по-висока от определената. НЕ изпращат обяви на клиентите си, а ги карат да ходят в офиса им да ги гледат. Всячески се опитват да ви пробутат скъпо жилище, прилагайки всякакви манипулации (разбира се, че сте най-важните клиенти и специално за вас пазят офертата и вие естествено можете да направите компромис със цената, че какво в крайна сметка са едни стотина лева отгоре?). Разкарват Ви напразно до офиса им късно вечерта, за да ви губят времето. Когато вече няма какво да предложат ви привикват в офиса, за да дадете депозит за наемане на апартамент, който още не е завършен, като се събират наличните колеги, за да ви облъчват от всички страни как офертата не е за изпускане и веднага трябва да дадете парите.

  ReplyDelete
 4. Брик Пропъртис(Brick properties) - абсолютно аналогична измама на горния коментар, манипулират те да наемеш кжартира която никой не взима поради мнгого добра причина. Работят в комбина с собственици мошенници, в конкретния случай собственика отказва да върне депозит в голям размер, докато същевременно агенцията продължава да търси наематели с цел да ги измами въпреки, че знаят че въпростния собственик е измамник. Избягвайте тази агенция на всяка цена!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Същата агенция Брик Пропъртис, представена от Петър Георгиев, ми взе депозит за апартамент, който трудно си върнахме след хиляди уговорки и явно след поредното им посещение от журналисти. Друго момиче е било излъгано за същата квартира и по същия начин отказвали да върнат депозита. За справка вижте репортажа:
   http://bnr.bg/horizont/post/100840017/brokeri-izmami-imoti

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 5. Здравейте , търсих си жилище с приятелят ми преди няколко седмици и се наложи да използвам услугите на доста агенции.. Адски съм разочарована , пълно е с фалшиви обяви и некоректно отношение , Брик Пропъртис е единствената агенция ,която ми обърна внимание и ме заведоха на жилища които ме устройваха. Засега в наетата квартира всичко е супер и съм много доволна. Милена Трифонва беше моят брокер , препоръчвам!!! Успех

  ReplyDelete
  Replies
  1. интересно коментар пуснат от офиса на брик пропъртис.Няма да се учудя дори самата милена трифонова да го е пуснала.Пълна шизофреничка

   Delete
  2. Как разбрахте, че коментарът е пуснат от офиса на Брик Пропъртис?? Аз като собственик на сайта, не мога да проверя от къде е пуснат коментарът, а вие твърдите, че знаете. Моля без лъжи. Ако имате предположение, не го въвеждайте като категоричен факт.

   Delete
 6. BG BROKER
  Ася Давидкова
  Пускат обяви с текст
  "ОТ СОБСТВЕНИК! БЕЗ КОМИСИОННА" , и разбира се те не са собственици и комисионни колкото ти душа отпусне... Пък да не говорим за задачката "намери 30-те разлики между обявата и огледа на място"!!!

  ReplyDelete
 7. Брик Пропъртис/Brick Properties в лицето на Петър Георгиев несъмнено заслужават да бъдат в този списък. Поредният репортаж, за поредният опит за измама от тяхна страна: http://bnr.bg/post/100859332/brokerskata-shema-koito-oshtetava-kandidat-naemateli-prodaljava

  ReplyDelete
 8. Аз ще добавя агнеция Василеви и Агнеция Запад

  ReplyDelete
  Replies
  1. Здравейте. Благодаря за коментара, но по-коректно би било да обясните и защо въпросните агенции трябва да са в черния списък, т.е. какви са техните провинения.

   Delete
 9. Давам един отрицателен глас за КРЕДО КОНСУЛТИНГ. Пускат обяви в определен сайт на ниски цени и не вдигат телефоните.

  ReplyDelete
 10. Перфект Консулт НЕКОРЕКТНИ
  измаминха ни за една квартира в Пловдив
  лъжат и прибират пари, които са за депозит, а всъщност без знанието на собствениците.
  Не им се доверявайте
  0889722184 НЕКОРЕКТЕН

  ReplyDelete
 11. Ирена КирковаMarch 12, 2018 at 3:43 AM

  Добавям и "Платинум риъл естейт" - Пловдив.
  Давам квартира от около шест години насам. Работила съм с много агенции, но по-некомпетентни и некоректни хора от агенция “ПЛАТИНУМ“ не съм срещала. И по-конкретно, в лицето на брокера ДИМИТЪР АНГЕЛОВ БЕЛОВ. Разказвам настоящата история с единствената цел да не се подлъгват и други хора.
  Въпреки, че не съм търсила услугите му, този брокер се направи на нахален и поиска комисионна и от мен. Съгласих се, защото приех това като инвестиция. Не съм от Пловдив и съответно – с брокера се разбрахме да ми изпрати парите по Easypay. Момичето се нанесе на 17.02.2018. Никакъв не се обади и се наложи аз да му звъня да го увещавам да пусне парите. Уж ги прати, след седмица се оказа, че ми е объркал ЕГН-то. Последва поредица от разговори и увещания, в които до ден ще ги изпрати. Също така и поредица от лъжи – има бележка за превода, после се оказа, че я е загубил; пратил е договорите, после се оказа, че не го е сторил; на Easypay са им нужни цели 10 дни да стормират стария превод (което реално не е така) и др. др. Наложи се да говоря с колегите му, с мениджърите му, които уж щяха да направят нещо, но нищо не се случваше. Накрая шефът на фирмата лично щеше да ги прати, но и това не стана. Затова държа и тях отговорни! Към днешна дата нямам нито договори, нито пари от него, а момичето реално ми е на гости.
  Вече незнам дали изобщо някога ще ги получа тези пари. Момичето незнам какво да го правя. Незнам и защо изобщо платих на този човек – освен да ме завлече и да ми спре работата друго не направи. Правата си вече ще търся по други канали.
  Пиша това, за Ви предупредя – всички вас, които търсите и давате квартири под наем – проучвайте добре фирмата, на която се доверявате и никога не се заемайте с тази агенция и този брокер!

  ReplyDelete