Saturday, August 13, 2016

Неписаните правила на шофьора и пешеходеца - Смях

За шофьори
1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.
2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.
3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато минавате на червено.
4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на  движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви  попречат на маневрата.
5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.
6. Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да  попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи  на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните  обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението.
7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците  да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се  погрижат за тях.

За пешеходци:
1. Никога не пресичай на  зебра или ако има подлез не го използвай (По възможност пресичай колкото  се може по-често Цариградско шосе, а през време на коледните пости - пресичай и по автомагистрала Тракия и Хемус).
2. Никога не спирайте пред кола освен ако тя не е полицейска или не лети със 200  километра в час (справка: Вж 1. Пресичане на магистрали)
3.1  [Отнася се за бабички] Никога не се оглеждай докато пресичаш 3.2 [Отнася  се за млади] Винаги като пресичаш отдели поне 1 минута да стоиш по  средата на пътното платно
4. Първото свободно място в автобуса ще бъде и последно, заемете го светкавично.
5. Контакт с очи с друг пешеходец, чакащ да се качи в автобуса автоматично прави правото ви да слезете пръв невалидно.
6. Винаги когато е възможно пресичайте на червено човече. Ако водачите  ви клаксонират ги напсувайте "Ко искаш уа галош". Ако някой от тях даде  газ скочете пред него и го накарайте да набие спирачки и да предизвика  верижна катастрофа. Вие сте в правото си да не платите нищо от щетите.
7. Винаги вървете по улицата - така ще накарате шофьорите да се хвърлят в насрещното платно, а там ще се погрижат за тях.

No comments:

Post a Comment