Костадин Костадинов от Възраждане за антиваксърите - през 2017 г.

Източник - Статия от блога на Костадин Костадинов от Възраждане.

Цитати:

"Някой написал, че от ваксините децата развиват аутизъм, друг го прочел, трети го цитирал като лично преживяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в огромното  си мнозинство не са запознати с темата, защото няма как да разбират от всичко (естествено), но по чисто човешки причини надават ухо за лошите новини и дори и да не ги приемат, ги запомнят. И червейчето на съмнението се загнездва. Ами ако е вярно? Я по-добре, за всеки случай, да не си ваксинирам детето. То нали другите са ваксинирани, какво толкова? И умствената епидемия започва…"

"Много хора с няколко прочетени статии в интернет стават специалисти по теми, които изискват години обучение и изследвания. Цялото ми поколение (родените преди и след 1989 г.) сме били ваксинирани в училище и да чукна на дърво, не се сещам за някакъв случай, при който ваксината да е съсипала някого. Това разбира се не пречи на сектантите обаче с лека ръка да отрекат всяко постижение на медицината и ако може да се върнем към годините, когато 40 години са били напреднала възраст, а детската смъртност е била приблизително колкото раждаемостта. 

Вчера си направих един експеримент. Оказа се, че в обществото започва да се заражда сериозен страх от ваксинациите. Просто защото всеки е чул някъде по нещо гадно за ваксините. Оказва се обаче също така, че никой от моите познати, а аз познавам изключително много хора, макар и да е чувал за всякакви гадости, не ги е виждал. Дори не познават пострадали хора. Класическия пример на масовата психоза – не съм го видял, но съм чул и го вярвам."

Усещате ли някаква разлика в позицията за ваксините през 2017 г.? 

Има ли разлика в сравнение с организираният протест на 12 януари 2022 г. от 12:00 ч. пред Народното събрание?

Протестиращите там са били представители от умствената епидемия?

Костадин Костадинов от Възраждане каква позиция заема за ваксинациите по принцип?

Comments

Popular posts from this blog

Аптеки в София приготвящи лекарства по рецепти

Полигони в София

Активиране на българска фонетична клавиатура при Android телефони